Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Datum objave: 3. kolovoza 2012.

domovinska_nas
Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u petak je u Čakovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Uz izaslanstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, paljenjem svijeća počast su iskazali i pripadnici Policijske uprave Međimurske, Matice Hrvatske Ogranak Čakovec, Zrinske garde Čakovec, kao i građani.

Nakon polaganja vijenaca, izaslanstva su podno Spomen zida Hrvatskim braniteljima poginulim i nestalim u Domovinskom ratu zapalili svijeće. Čestitajući blagdan svim građankama i građanima, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, rekao je da je ovaj praznik prilika da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje neovisne hrvatske države, među kojima je i velik broj Međimuraca. Mi smo bili i prvi u Hrvatskoj koji su ustali protiv planova agresora već tijekom rata u Sloveniji, a bili smo i prvi kraj u potpunosti oslobođen od prisustva neprijateljske vojske. Svim žrtvama ali i svim međimurskim sudionicima Domovinskog rata, posebice onih koji su sudjelovali u Oluji danas izražavamo trajnu zahvalnost, rekao je župan.

Župan je svim braniteljima čestitao i Dan hrvatskih branitelja.

{gallery}2012galerije/Kolovoz_2012/Zahvalnost{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content