Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena školska sportska dvorana u Belici

Datum objave: 3. srpnja 2012.

belica_nas
Povodom Dana Općine Belica, otvorena je školska sportska dvorana. Novi objekt financiran je u okviru projekta Svjetske banke, gradnja je trajala godinu dana, a ukupno je uloženo 7,4 milijuna kuna. Osim predstavnika Općine i Međimurske županije, na svečanosti je bio i prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić. 

Sedamdeset posto novca preko projekta osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostatak u jednakom omjeru Međimurska županija i Općina Belica. Prilikom otvaranja, načelnik Općine Zvonimir Taradi naglasio je da je dvorana završena u rekordnom roku, te da učenici više neće morati vježbati u holu gdje je i blagovaona. Naravno, osim za potrebe škole, dvoranu će koristiti i udruge s područja općine.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč rekao je da je ulaganje u obrazovanje prioritet Međimurske županije, te da je otvaranje ove dvorane te one u Sv. Jurju na Bregu koja će biti završena za nekoliko mjeseci na tome tragu.

Prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić rekao je da je otvaranje ove dvorane doprinos povećanju stupnja obrazovanosti u Hrvatskoj. Čačić je najavio i da će od sljedeće godine država financirati prijevoz srednjoškolaca u stopostotnom iznosu.   

Dvoranu je blagoslovio belički župnik Stjepan Šoštarić.

Fotografiju snimio Zlatko Vrzan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content