Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odobren još jedan T1 tim hitne pomoći

Datum objave: 2. srpnja 2012.
cakovec
Temeljem nekoliko zahtjeva koji je Međimurska županija upućivala od veljače prošle godine resornom ministarstvu i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Ministarstvo zdravlja odobrilo je za Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Čakovcu još jedan T1 tim. Time je riješen problem o kojem se posljednjih mjeseci dosta govorilo, a tiče se pokrivenosti područja Murskog Središća hitnom pomoći.

Time se ukida i pripravnost liječnika opće medicine za područje Murskog Središća. U Čakovcu se povećao broj interventnih timova, tako da sada imamo 2 T1 tima u Čakovcu i jedan T1 tim u Prelogu, što je ukupno 10 liječnika hitne medicine za Čakovec i 5 za Prelog. Dodatni tim u Čakovcu pokrivat će područje Gornjeg Međimurja i Murskog Središća.  Prema toj odluci zapošljavat će se novih pet liječnika, pet medicinskih sestara – tehničara i pet vozača.

Time je praktički odklonjen najveći dio zamjerki koje smo imali na sustav koji je reformom hitne medicinske pomoći ustrojen na području Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content