Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom Dana državnosti vijenac položen u Prelogu

Datum objave: 25. lipnja 2012.

drz_nas
Na današnji dan prije 21 godinu Hrvatski Sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Bio je to početak krvavog puta koji je rezultirao današnjom slobodnom, neovisnom i demokratskom Hrvatskom. Rekao je to, među ostalim u ponedjeljak u Prelogu, prilikom polaganja vijenca u povodu Dana državnosti župan Međimurske županije Ivan Perhoč.

Branitelji su u Domovniski rat koji je uslijedio ubrzo nakon ove povijesne odluke Sabora, odlazili bez kalkulacija i sa jasnom slikom u kakvoj zemlji žele živjeti. Iako današnja Hrvatska nije u cijelosti ispunila njihova očekivanja, to jedinstvo i veličanstvena pobjeda nešto je čime se možemo ponositi i na čemu treba graditi našu budućnost, rekao je Perhoč.

Osim županijskog izaslanstva, vijenac je pred spomenik poginulim braniteljima u Prelogu položilo i izaslanstvo Grada Preloga predvođeno gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Dragutinom Glavinom. Oba dužnosnika svim građankama i građanima Međimurske županije čestitali su Dan državnosti.

{gallery}2012galerije/Lipanj_2012/Prelog{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content