Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan čestitao Klari Đurkin, dobitnici nagrade Luka Ritz

Datum objave: 18. lipnja 2012.

klara_nas
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč u ponedjeljak je primio ovogodišnju dobitnicu nagrade "Luka Ritz", učenicu 4. razreda Gimnazije Čakovec, Klaru Đurkin. Nagrada se dodjeljuje za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, a ovogodišnja ju je dobitnica zaslužila zbog odgovornosti prema učenju te aktivnim zalaganjem u zajednici.

Perhoč je čestitajući Klari istaknuo da su osim nje nagrađeni i njena škola, kao i čitavo Međimurje. Svojim nesebičnim višegodišnjim radom dokazala da i u ova vremena, moguće pomagati potrebitima bez zahtijevanja financijske ili bilo kakve druge nagrade.  Posebno treba naglasiti primjer koji je pružila svojim vršnjacima i svim mladima u županiji.

Zahvaljujući se na prijamu, Klara Đurkin je istaknula da je sretna zbog dobivene nagrade, koja će joj sigurno biti poticaj da nastavi s svojim radom i promicanjem nenasilja i tolerancije među mladima. Bez financijske i moralne podrške svoje okoline, škole i Međimurske županije teško bi u ovome uspjela – rekla je Klara. Govoreći o planovima, rekla je da uskoro odlazi na školovanje u inozemstvo, no da će se zasigurno vratiti te svoje znanje upotrijebiti za dobrobit zajednice.

Osim gđice. Đurkin na prijemu su bile i njena razrednica Nada Čatlaić te ravnateljica Gimnazije Čakovec Tea Dragić Runjak.

{gallery}2012galerije/Lipanj_2012/Klara{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content