Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javna rasprava o tekstu nacrta Nacionalne strategije za uključivanje Roma do 2020. godine

Datum objave: 18. lipnja 2012.
rasprava_nas
U ponedjeljak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana diskusija u sklopu javne rasprave o tekstu nacrta Nacionalne strategije za uključivanje Roma od 2020. godine.

Riječ je o dokumentu koji  je usklađen s uočenim potrebama i izazovima povezanim sa socijalnim uključivanjem Roma na svim razinama: lokalnoj, područnoj, nacionalnoj i EU. Strategija sadrži opće i posebne ciljeve postavljene kao smjernice za kreiranje javnih politika usmjerenih na socio-ekonomsko uključivanje romskih zajednica do 2020.godine.

Strategija za uključivanje Roma do 2020. godine bit će periodično revidirana, s obzirom na činjenicu da je potrebno Strategiju  nadopuniti nedostajućim podacima i početnim vrijednostima, te sukladno uočenim potrebama i promjenama vezanim uz položaj romske nacionalne manjine općenito, ali i položaja osobito isključenih i marginaliziranih skupina unutar romske zajednice (žene, djeca, djeca s posebnim potrebama, osobe s invaliditetom, osobe starije dobi, marginalizirane romske zajednice) u Republici Hrvatskoj.

Diskusije se do 01. srpnja 2012. godine održavaju po cijeloj Hrvatskoj, a bez obzira što je čakovečka održana ovaj tjedan, svojim prijedlozima i komentarima možete se priključiti i putem  internetske stranice Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u rubrici Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću http://www.nacionalnemanjine.vlada.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=102.

Nacrt "Nacionalne strategije za ukljucivanje Roma do 2020" (PDF-1,7mb)
Prezentacija 18.06.2012. - (PPT -600Kb)
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content