mesap_nas
Ovog petka svoja vrata otvorio je 14. MESAP – međimurski sajam poduzetništva. U tri dana koliko je sajam trajao, nekoliko tisuća posjetitelja razgledalo je što nudi 280 izlagača iz Međimurja, ostatka Hrvatske ali i susjednih zemalja.

Kao što je uobičajeno, osim samog sajma održana je i 12. stočarska izložba Međimurske županije i 10. sajam vina i vinarske opreme, a ogranizirana su i brojna predavanja i savjetovanja. U petak je tako u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održana  radionica “Inovativna prekogranična suradnja obnovljivih izvora energije” te okrugli stol “Uvjeti kreditiranja poduzetnika”.

Na otvorenju sajma pored predstavnika Međimurske županije, Općine Nedelišće kao domaćina, bili su i popredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof. dr. Branko Grčić i ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras. Potonji je sajam i otvorio, naglasivši važnost obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva za gospodarski oporavak i razvoj zemlje.

Na svečanosti otvaranja podijeljena su i priznanja vinarima. Ove su godine na ocjenjivanje stiglo 123 uzorka i to iz cijele Sjeverozapadne Hrvatske.

{gallery}2012galerije/Lipanj_2012/Mesap{/gallery}