Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Priznanja Civilne zaštite učenicima i mentorima

Datum objave: 14. lipnja 2012.

civilna_nas
U četvrtak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana svečana podjela priznanja učenicima i mentorima koji su sudjelovali na natječaju provedenom povodom Dana civilne zaštite.

Na natječaj je pristiglo mnogo radova iz cijelog Međimurja, tako da pred komisijom nije bio lak zadatak odabrati ponajbolje.  Kako je u u vodnom dijelu naglasio zamjenik župana Međimurske županije i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije Matija Posavec, broj pristiglih radova i angažman djece i učenika dokaz je visoke svijesti mladih o važnosti spremnosti na prirodne i druge nedaće i katastrofe. Posebno ga raduje, naglasio je, što su se uključili i dječji vrtići, jer o nužnosti spremnosti treba učiti od najranije dobi.

Sudionici natječaja bili su razvrstani u 5 kategorija ovisno o dobi, a priznanja su dobili i njihovi mentori. Na natječaj je ukupno pristiglo 291 radova iz 16 osnovnih, 3 područne i 1 srednje škole,  te iz 10 dječjih vrtića s područja Međimurske županije.
U prvoj kategoriji – dječji vrtići prvo mjesto osvojio je LUKA ŠTEBIH , DV ČAKOVEC, „MONTESSORI SKUPINA“, odgajateljice Dijana Horvat i Alenka Novak Sabol, drugi je bio LOVRO ZVONAREK , DV „FIJOLICA“ PRELOG, skupina „OVČICE“, odgajateljice Štefanija Šimunić i Ana Horvat, a treća SARA ĐORĐEVIĆ, DV ČAKOVEC, ŠANDOROVEC, odgajateljice Snježana Bašek i Melita Furdi.

U kategoriji od 1. do 3. razreda prva je bila LANA VABEC, OŠ Štrigova, mentor Draženka Levačić, drugo mjesto osvojio je ADAM ŠINJORI, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec , mentor Ladislava Šestak Horvat, a treće LEA PETKOVIĆ, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, mentor: Jelena Fuss.

U kategoriji od 4. do 6. razreda najbolji rad bio je ona IVANA HADELJAN    A iz OŠ „Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, mentor Ljiljana Rinkovec, drugi GLORIJA SRPAK iz OŠ Hodošan, mentor Nenad Kipke, a treći UČENICI 4.B OŠ STRAHONINEC, mentor Sanja Hozmec.

U kategoriji 7. i 8. razreda prva je LARA SRNEC, OŠ „Dr. Vinka Žganca“ Vratišinec, mentor Nenad Kipke, druga je MARIA MOHARIĆ, OŠ Donji Kraljevec , mentor Gabrijela Binder, a treća VANESA OBADIĆ, OŠ „Dr. Vinka Žganca“ Vratišinec, mentor Nenad Kipke.

Na natječaju koji je raspisala Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostava Murska Sobota u kategoriji od 1. do 3. razreda prvo IVAN ŠUBIĆ, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, mentor Jelena Fuss.

U kategoriji od 4. do 6. razreda drugo mjesto osvojio je BENEDIKT ERDELJI, OŠ Sveta Marija, mentor Marija Bobić. U kategoriji od 7. do 8. razreda prvo mjesto osvojila je STELA ZADRAVEC, OŠ „V. Nazora“ Pribislavec, mentor Blaženka Križan, a treće LAURA ZADRAVEC, OŠ „Dr. V. Žganca“ Vratišinec, mentor Nenad Kipke.

Na natječaju koji je raspisala Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske  učenici osnovnih i srednjih škola s područja Međimurske županijeu kategoriji likovni radovi djece starije predškolske dobi prvo mjesto osvojio je MILORAD ORŠOŠ, OŠ „Dr. Ivana Novaka“ Macinec, predškola, mentor Maja Vujnović. U kategoriji video/foto radova učenika srednjih škola drugo mjesto osvojio je JERKO FABIĆ, Gimnazija Čakovec, mentor Karmen Farkaš.

{gallery}2012galerije/Lipanj_2012/Civilna{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content