Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Belička i dekanovska limena glazba uspješno predstavila Međimurje

Datum objave: 14. lipnja 2012.

orkestar_nas
Proteklog je vikenda u Novom Vinodolskom održan 26. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, najveći nacionalni susret puhača s oko 700 sudionika, glazbenih amatera. Ovom mnogobrojnom Susretu je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci prethodilo deset županijskih Smotri na kojima je nastupilo oko 1800 glazbenika unutar 55 orkestara, a od kojih se 16 najuspješnijih plasiralo na nacionalni Susret. Međimursku županiju predstavljali su puhački orkestar Limene glazbe Belica i puhački orkestar Dekanovec. Oba orkestra su pod vodstvom Danijela Požgaja.

Limena glazba Dekanovec u 11 godina svoga postojanja uspjela je ostvariti više od 180 nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Od osnutka do danas u orkestru je sviralo više od 60 glazbenika koji su postali najbolji ambasadori Dekanovca a odnedavno djeluje i pomladak od petnaestak mališana.

Limena glazba Belica prošle je godine proslavila 25 godina ponovnog osnivanja te je za to vrijeme kroz šest generacija prošlo više od 300 glazbenika. Pod mentorstvom iskusnog Stjepana Taradija-Uteka do danas je iz Limene glazbe Belica proizašlo osam profesora glazbe te nekoliko učenika i studenata na muzičkim akademijama. Limena glazba Belica danas, u sedmoj generaciji glazbenika, ima veliki i mladi orkestar sa više od 70 glazbenika.

Za vrijeme održavanja Susreta, kao poklon Gradu Novom Vinodolskom na gradskom Trgu su nastupili članovi Limene glazbe Belica i oduševili mnogobrojne mještane i turiste. Podršku međimurskim glazbenicima tijekom dvodnevnih Susreta dali su načelnici općina Belica i Dekanovec, Zvonimir Taradi i Ivan Hajdarović te predsjednice općinskih vijeća spomenutih općina Sandra Herman i Verica Grbavec a nastupu međimurskih puhača tijekom subotnjeg poslijepodneva nazočio je i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec.

{gallery}2012galerije/Lipanj_2012/Limena{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content