Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I ove godine u Čakovcu Ljetna tvornica znanosti

Datum objave: 4. lipnja 2012.
tvornica_nas
Otvorene su prijave za Ljetnu tvornicu znanosti 2012, znanstveno-obrazovne radionice koje se ove godine odvijaju u 4 grada i to od 15.-21. srpnja u Čakovcu i Preku, te od 23.-29. srpnja u Splitu i Samoboru. Radionice su namijenjene mladima od 9 do 18 godina, a prijaviti se mogu svi zainteresirani do 20. lipnja. Sve informacije o prijavama nalaze se na web stranici www.tvornica-znanosti.org

Ovo je treća godina kako se Ljetna tvornica znanosti odvija u Čakovcu, a i ove godine ponuđeno je deset različitih radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce. Za mlađe sudionike tu su radionice u kojima se o fizici i kemiji uči kroz igru, dok nešto stariji osnovnoškolci mogu učiti o klimatskim promjenama ili kakva znanost se krije u pripremi kruha. Srednjoškolci se mogu javiti na radionice u kojima se proučavaju svojstva vode, te utjecaja šampona na okoliš. O ovim, ali i drugim radionicama informacije možete naći na web stranicama.

Cilj radionica je omogućiti mladima da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. Kroz tjedan dana radionica sudionici će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima u kojima će upoznati svijet oko sebe, družiti se sa drugim sudionicima i mladim znanstvenicima i studentima. Svaka od radionica je zamišljena kao mali znanstveni projekt u kojem dvoje mentora vode grupu mladih i omogućavaju im da sami otkriju zanimljive stvari o svijetu koji ih okružuje. Radionice se bave različitim područjima tako da sudionici mogu birati aktivnosti iz biologije, kemije, fizike, matematike, psihologije, informatike i arhitekture.

Ovo je šesta godina kako se radionice odvijaju u Splitu, a od 2010. godine se jednom godišnje pokretala jedna dodatna lokacija. Ove godine je tako prvi put da će se radionice odvijati u mjestu Preku na otoku Ugljanu. Sveukupno se planira izvesti 33 različitih radionica u četiri grada, na kojima bi sudjelovalo oko 160 djece i mladih. Prijave su prije svega namijenjene sudionicima iz mjesta i šire okolice u kojima se radionice odvijaju, pošto jedino u Čakovcu postoji mogućnost stalnog smještaja za vrijeme cijele radionice.

Za vrijeme samih radionica će se odvijati i popularno-znanstvena predavanja na koje može doći bilo tko, a zadnji dan radionica je zamišljen kao mali znanstveni sajam na kojem će sudionici pokazati što su radili u sklopu radionica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content