Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Urbanovo došli predsjednik RH Josipović i prvi potpredsjednik Vlade RH Čačić

Datum objave: 26. svibnja 2012.
Festival_Urbanovo_nasOtvorenjem 4. festival Pušipela, bajkovitih okusa Međimurja i Sajma vinarsko vinogradarske opreme ovogodišnje Urbanovo prolazi svoj vrhunac. Dosad nezabilježen broj posjetitelja i visokih gostiju pohodio je u petak Štrigovu kako bi kušao ponajbolja vina koja daje najsjevernija hrvatska regija, ali i bio dio izuzetne atmosfere ovogodišnjeg Urbanova.

Festival je otvorio župan Međimurske županije Ivan Perhoč, koji je prilikom otvaranja naglasio da je vinarstvo i vinogradarstvo obilježje Međimurja, a da ovakve manifestacije promiču našu tradiciju, ali i vrhunsku kvalitetu naših vina.

Dvorana štrigovske osnovne škole bila je prepuna kako vinara, tako i gostiju koji su osim u vinima uživali i u popratnom programu. U dijelu programa Bajkovitih okusa predstavili su se  "Mala Hiža" iz Mačkovca, restoran "Terbotz" iz Železne Gore, Općina Belica i Čakovečka mljekara Hamer. Posebnost ovom programu dala je i prisutnost Renea Bakalovića, Raula Lajtmana i Saše Špiranca. Potpisana je i povelja o prijateljstvu između vinskih udruga Istarske i Međimurske županije.

U petak poslijepodne na Urbanovo su došli i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović i prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Radimir Čačić. Osim što su svojim prisustvom uveličali ovogodišnju manifestaciju, sudjelovali su u programu te su podijelili priznanja i diplome s ocjenjivanja vina.

Predsjednik Josipović tom je prilikom čestitao vinogradarima i vinarima na svemu što čine za svoju županiju, Hrvatsku ali i za sebe. Čujem da imate jako dobra vina i mislim da ste se odlučili za pravilan pristup proizvodnji vina i želim da napredujete, da budete uspješni i da ovakve priredbe kakva je ova budu još ljepše i još bolje, rekao je predsjednik.

Prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić naglasio je da će ovakve manifestacije ali i nastojanja naših vinara da povećaju kvalitetu, resorna ministarstva i Vlada kroz razne mjere pomagati, kako bi kad uđemo u Europsku uniju, bili ne samo ravnopravni u oštroj konkurenciji, nego bolji od konkurencije na tržištu vina i turizma.

{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/Festival{/gallery}

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content