Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar turizma Veljko Ostojić otvorio biciklističku stazu Mura-Drava bike

Datum objave: 26. svibnja 2012.

Ostojic_nas
Ministar turizma Veljko Ostojić u četvrtak je boravio u službenom posjetu Međimurskoj županiji. Međimurje je kraj uz koji me vežu poslovne i prijateljske veze, a koji prepoznajem kao kraj radišnih i poduzetnih ljudi, rekao je tom prilikom ministar. 

Na radnom sastanku ministru su predočeni naši turistički projekti te planovi razvoja ove djelatnosti. Prema riječima župana Međimurske županije Ivana Perhoča, svoj turistički identitet gradimo oko Spa turizma i vinarstva, a željeli bismo napraviti iskorak kako bi postali i šire turistički prepoznatljiva regija. U ovoj djelatnosti vidimo priliku da se zaposli i dio ljudi koji je dosad radio u primjerice tekstilnoj industriji, a koji su u posljednje vrijeme ostali bez posla. Mnogo toga napravili smo i u suradnji sa Slovencima i Mađarima, no europske projekte treba sufinancirati, što nam je zbog smanjenog priliva sredstava u proračun teško.

Zamjenik župana Matija Posavec naglasio je da je Međimurje u posljednjih nekoliko godina zabilježilo strmi rast broja noćenja, prvenstveno zahvaljujući Spa & Golf resortu Sveti Martin. Tamo se razvija i kongresni turizam, a perspektivu vidimo i u njegovu povezivanju sa obližnjom vinskom cestom. Posavec je predstavio i manifestaciju Urbanovo koja je u tijeku, istaknuvši da je riječ o projektu koji promovira gastro-enološku tradiciju našeg kraja, a koji naša izvrsna vina i prekrasni krajolik predstavlja široj publici.

Ministar Ostojić rekao je da ministarstvo ove godine ima osam aktivnih programa sufinanciranja, od kojih je još uvijek nekoliko aktivno. Međimurske udruge i turističke zajednice svoje prilike mogu tražiti putem programa poticanja manifestacija za što je ove godine predviđeno preko 4 i pol milijuna kuna. Tu su i projeti poticanja udruga, razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima te sufinanciranju EU projekata. Ministar je naglasio da će ministarstvo posebno poticati programe obrazovanja kadrova u turizmu te inovacija u ovoj djelatnosti, za što je predviđeno 7 milijuna kuna. Ukratko, fokus ministarstva u narednom razdoblju bit će povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma, a tu kontinentalni turizam, a s njime i Međimurje imaju svoju priliku.

Ministar je održao i sastanak s predstavnicima turističkih zajednica gradova i općina te turističkih tvrtki i ugostitelja. Posjetio je i OPG Juras koji u Malom Mihaljevcu na površini od 15 Ha gradi ugostiteljske i smještajne kapacitete.

Ostojić je prigodnom vožnjom biciklom otvorio i biciklističku stazu od Sv. Martina na Muri do Legrada, izgrađenu i uređenu sredstvima Europske unije. Također, prisustvovao je i svečanoj sjednici Udruge "Hortus Croatiae" povodom 20-te obljetnice djelovanja.


{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/Ostojic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content