Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljeni programi financiranja i kreditiranja razvojnih projekata

Datum objave: 23. svibnja 2012.
HR_EU_sluzbeni_Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Anton Kovačev predstavili su u utorak, 22. svibnja, Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u 2012. te Program kreditiranja projekata kandidata za program IPA.

Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u 2012. osmišljen je kao potpora razvojnim projektima čiji su nositelji organizacije na lokalnoj i regionalnoj razini, a financijski okvir za ovu godinu iznosi 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fonda Ministarstva.


Korisnici kredita su jedinice lokalne i područne samouprave, društva u većinskom državnom vlasništvu ili vlasništvu jedinica lokalne samouprave, ostali korisnici koji zadovoljavaju IPA program te poslovne banke koje će s HBOR-om ugovoriti suradnju na provođenju programa. Kamatna stopa je 3 posto godišnje za nove investicije u turizmu, poljoprivredi, industriji, zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije (tijekom ove godine), a za ostale projekte 4 posto.


homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content