Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio rukometašice

Datum objave: 14. svibnja 2012.

rukometasice_nas

Početkom travnja u Čakovcu je održano finale rukometnog nacionalnog natjecanja za djevojke rođene 1996. godine i mlađe. Na njemu su igračice Ženskog rukometnog kluba "Zrinski" iz Čakovca između 12 najbolje plasiranih ekipa iz cijele Hrvatske osvojile prvo mjesto. Povodom tog sportskog uspjeha u ponedjeljak ih je primio župan Međimurske županije Ivan Perhoč.

Tom je prilikom naglasio da ga posebno veseli uspjeh naših sportašica jer su isključivo svojom predanošću rukometom i sportskim zalaganjem uspjele pobijediti i ekipe poput koprivničke Podravke ili zagrebačke Lokomotive. Bavljenje sportom u djetinjstvu i mladosti stvara zdrave navike za budućnost, uči mlade kako se nositi s uspjesima ali i neuspjesima te ih uspješno udaljava od ulice.

U ime rukometašica županu su se na prijemu zahvalili trenerica Ljubica Vrbančić i trener Željko Golik. Zahvaljujući se na čestitkama i prijemu, nezaobilazna tema razgovora bio je i novac. Naime, kako su rekli najviše energije gube za osiguravanjem novaca za osnovno financiranje poput putovanja ili kotizacija sucima, te samo zahvaljujući osobnom entuzijazmu ne odustaju. Smatraju da bi posao regionalne i lokalne zajednice trebao biti osiguravanje uvjeta za rad s mladima, a ne profesionalnih pogona.

Župan je odgovorio da se s njima slaže, te da je u proteklom razdoblju na račun profesionalnih klubova u drugi plan stavljen rad s mladima. To se mora promijeniti, a od novoizabranog čelništva Zajednice sportskih udruga i klubova Međimurske županije očekujem inicijative, završio je župan.

{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/Rukometasice{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content