Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici prve poduzetničke osnovne škole u Hrvatskoj posjetili Međimursku županiju

Datum objave: 14. svibnja 2012.

zg01m
U petak 11.05.2012. godine Međimursku su županiju posjetili učenici i učitelji OŠ Augusta Cesarca Zagreb, prve poduzetničke škole u Hrvatskoj. Njihova škola zajednički s još 3 škole iz Hrvatske sudjeluje u europskom projektu Odgoj za poduzetništvo. Kroz redovnu nastavu povijesti, geografije, vjeronauka te terensku nastavu i izvannastavne aktivnosti uče o poduzetništvu. Glavni cilj projekta je senzibilizacija učenika za poduzetništvo, upoznavanje s poduzetnicima i poduzetničkom terminologijom.

Međimursku županiju su odabrali za svoj završni posjet kao „najpoduzetniju“ županiju Hrvatske. Željeli su saznati iz prve ruke što je razlog tome.

Učenike su ugostili župan Ivan Perhoč i pročelnica UO za gospodarstvo, promet i europske integracije Vesna Haluga. Predviđeno vrijeme razgovora bilo je prekratko jer su učenici pripremili niz pitanja. Nakon posjeta Županiji razgledali su tvornicu štednjaka tvrtke SENKO d.o.o., turistički su prošli stari grad Čakovec i centar grada. Nakon toga posjetili su OPG Hažić i upoznali se s poduzetništvom na seoskom imanju. Svoj posjet završili su ručkom u Seoskom turizmu Potrti kotač.


{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/Ucenici_ZG{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content