Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

"Prijateljstvo bez granica" stiglo u Heviz

Datum objave: 14. svibnja 2012.
NASTAVAK IPA PROJEKTA „PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA” U MAĐARSKOM HEVIZU
Međimurci izmamili pljesak publike
U mađarskom gradu Hevizu proteklog je vikenda (11.-13.5.2012.) održana druga od četiri velike manifestacije u skopu projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a u kojem je Međimurska županija jedan od partnera.
U Hevizu, poznatom mađarskom turističkom središtu koji ostvaruje gotovo milijun noćenja godišnje, međimursku tradiciju i kulturu s ponosom su predstavili članovi KUD Kaštela Pribislavec, te izlagači Međimurske roke, OPG Petković, OPG Đura, OPG Korent i Obuća Benko.
- Nakon što smo prošle godine u sklopu Voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu mi bili domaćini za 160 izlagača i izvođača iz gradova partnera, red je prošlog tjedna došao i na Heviz, a tijekom ljeta slijede nam još gostovanja u Zalaszentgrotu i Čazmi.  Posebno veseli žestoki pljesak i bis koji su za svoj nastup zaslužili međimurski folkloraši, a i za izlagače je vladao veliki interes. Vjerujem da ovaj projekt polako ispunjava svoj cilj i naziv „Prijateljstvo bez granica” jer mi se čini da osim što u njemu imamo partnere, polako stičemo i prave prijatelje, kao bazu za buduću suradnju – rekao je Marko Puškadija, koordinator projekta iz Međimurske županije dodavši da su već u Hevizu uspostavljeni vrlo dobri kontakti s mađarskim partnerima kojima je područje Međimurja i zbog atraktivnosti i zbog blizine vrlo zanimljivo za razmjenu turista.
- Tako smo već dogovorili studijsko putovanje i dolazak mađarskih turističkih djelatnika u Međimurje, a nakon toga trebali bi na redovitoj bazi uslijediti i dolasci njihovih gostiju s obzirom da lječilišni turizam u Hevizu ne poznaje sezonu, već djeluje tijekom cijele godine – Istaknuo je Puškadija.
Slijedeća stanica u 101.664,90 € vrijednom projektu je Zalaszentgrot od 22. do 24. lipnja, te grad Čazma koji će biti domaćin od 6. do 8. srpnja. Projekt „Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti” završava završnom konferencijom koja će se održati 17. srpnja 2012. godine u Čakovcu.
zajednickadvorackestelyU mađarskom gradu Hevizu proteklog je vikenda (11.-13.5.2012.) održana druga od četiri velike manifestacije u skopu projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a u kojem je Međimurska županija jedan od partnera. U Hevizu, poznatom mađarskom turističkom središtu koji ostvaruje gotovo milijun noćenja godišnje, međimursku tradiciju i kulturu s ponosom su predstavili članovi KUD Kaštela Pribislavec, te izlagači Međimurske roke, OPG Petković, OPG Đura, OPG Korent i Obuća Benko.
- Nakon što smo prošle godine u sklopu Voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu mi bili domaćini za 160 izlagača i izvođača iz gradova partnera, red je prošlog tjedna došao i na Heviz, a tijekom ljeta slijede nam još gostovanja u Zalaszentgrotu i Čazmi.  Posebno veseli žestoki pljesak i bis koji su za svoj nastup zaslužili međimurski folkloraši, a i za izlagače je vladao veliki interes. Vjerujem da ovaj projekt polako ispunjava svoj cilj i naziv „Prijateljstvo bez granica” jer mi se čini da osim što u njemu imamo partnere, polako stičemo i prave prijatelje, kao bazu za buduću suradnju – rekao je Marko Puškadija, koordinator projekta iz Međimurske županije dodavši da su već u Hevizu uspostavljeni vrlo dobri kontakti s mađarskim partnerima kojima je područje Međimurja i zbog atraktivnosti i zbog blizine vrlo zanimljivo za razmjenu turista. - Tako smo već dogovorili studijsko putovanje i dolazak mađarskih turističkih djelatnika u Međimurje, a nakon toga trebali bi na redovitoj bazi uslijediti i dolasci njihovih gostiju s obzirom da lječilišni turizam u Hevizu ne poznaje sezonu, već djeluje tijekom cijele godine – Istaknuo je Puškadija. 
Slijedeća stanica u 101.664,90 € vrijednom projektu je Zalaszentgrot od 22. do 24. lipnja, te grad Čazma koji će biti domaćin od 6. do 8. srpnja. Projekt „Prijateljstvo bez granica putem zajedničkih vrijednosti” završava završnom konferencijom koja će se održati 17. srpnja 2012. godine u Čakovcu.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content