Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sve je spremno za Urbanovo 2012!

Datum objave: 10. svibnja 2012.

urbanovo_nas
Sve je spremno za početak manifestacije Urbanovo 2012 – Dani vina u županiji Zrinskih te nas zahvaljujući trudu Organizacijskog odbora očekuje najbolji program dosad. Rečeno je to, među ostalim, na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u prostorima Međimurske županije.

Predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je da je riječ o manifestaciji kojoj je cilj promovirati povijesno, kulturno i gastro-enološko nasljeđe Međimurja. No, ponajprije želimo promovirati naša vina, te široj publici predstaviti naše vinare koji iz godine u godinu osvajaju odličja na vinskim smotrama i natjecanjima širom Hrvatske i Europe, rekao je Posavec. Ovogodišnji program u odnosu na prijašnje godine ima neke novine, poput najava i degustacija u čakovečkim kafićima, a velik iskorak napravljen je i prema promociji manifestacije.

Kako je istaknuo predsjednik Udruge "Hortus Croatiae" Zdravko Dvanajščak, ovogodišnji program zapošinje u četvrtak 17. svibnja, u subotu 19.-tog bit će Dani otvorenih podruma na međimurskoj vinskoj cesti. Sljedeći dan rezerviran je za proštenje u Svetom Urbanu i vinsku veselicu u tamošnjem Domu kulture.

Središnji događaj bit će trodnevni "Festival Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme" koje će se održati od 25. do 27. svibnja  u Sportskoj dvorani u Štrigovi. Dosad je prijavljeno 25 vinara, a očekuju se i gosti iz Istre koja je ove godine županija-partner. Ovogodišnje Urbanovo završava 1. lipnja tradicionalnim vinskim balom u Dvorcu Terbotz.

Valja napomenuti da Udruga "Hortus Croatiae" ove godine obilježava 20-tu obljetnicu djelovanja te da će u četvrtak, 24. svibnja održati Svečanu skupštinu. Sudjelovanje na njoj potvrdio je i ministar turizma Veljko Ostojić.

Inače, ovogodišnje Urbanovo bit će zapamćeno i po podršci koju su dali i najviši državni dužnosnici. Naime, manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika i Vlade RH. Dr. Ivo Josipović osobno će posjetiti manifestaciju u petak 25. svibnja u poslijepodnevnim satima, dok će sam festival isti dan otvoriti prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Sve u svemu, sve posjetitelje ovogodišnjeg Urbanova očekuje dobra zabava uz obilje programa te naravno najbolja vina u Hrvata.

{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/Urbanovo{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content