Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Drugi dio obilježavanja Europskog tjedna u Međimurskoj županiji

Datum objave: 9. svibnja 2012.
vesna03m

U drugom djelu obilježavanja Europskog tjedna u Međimurskoj županiji u ponedjeljak je u prepunoj dvorani Centra za kulturu ministrica vanjskih i europskih poslova, gđa. Vesna Pusić, gostovala na javnoj tribini pod nazivom „Republika Hrvatska – nova članica Europske unije“. Tom je prilikom pohvalila rad županijskog Savjeta za europske integracije Međimurske žuipanije, a nakon kraćeg predavanja o tome što nas očekuje nakon ulaska u Europsku uniju odgovarala je na pitanja građana.


U organizaciji Savjeta za europske integracije, Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga u utorak, 8. svibnja, obilježen je Dan Europe u Prelogu. U centru je od 9.00 do 12.00 sati bio postavljen štand s informativnim i promotivnim materijalima na kojem su  građani mogli dobiti sve informacije o Europskoj uniji i procesu ulaska Hrvatske u EU.

Za zabavni dio programa pobrinuli su se mališani iz dječjeg vrtića Fijolica i nižih razreda Osnovne škole Prelog. Podijeljena u više grupa, djeca su tematski svojim kostimima, likovnim radovima, plesom i pjesmom predstavila nekoliko zemalja članica EU, od Poljske, Mađarske, Slovenije do Italije i Nizozemske, te svojom igrom i veseljem primamila i ostale građane da nam se pridruže u slavlju.

Sam Dan Europe, 9. svibnja, bio je rezerviran za proslavu europskog rođendana na Trgu Republike u Čakovcu. Osim info-štandova bili su postavljeni i štandovi tradicionalnih proizvoda i zanata čime smo željeli pokazati dio svoga tradicijskog nasljeđa i bogatstva koje ćemo ulaskom u Europsku uniju moći lakše i jednostavnije predstaviti ostalim državama članicama EU. Program je trajao od 10:00 do 13:00 sati, a pridružila su nam se djeca iz dječjih vrtića Cvrčak, Vjeverice, Dječja mašta, Bambi i Žibeki koja su svojim crtežima ukrasila Trg.

U četvrtak će se Dan Europe obilježiti i u Murskom Središću promotivnim štandovima na glavnom trgu u Murskom Središću, a osim info štandova, biti će organizirane i igraonice za djecu dječjih vrtića koja će crtati na temu Europske unije, za prigodni zabavni program pobrinuti će se učenici Osnovne škole Mursko Središće i djeca Dječjih vrtića Maslačak i Dječja maštanja.

{gallery}2012galerije/Svibanj_2012/EU_part_II{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content