Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Graditeljska škola Čakovec osvojila drugo mjesto na video natječaju „EU minuta“ Delegacije EU

Datum objave: 4. svibnja 2012.
eu-minutaDelegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj raspisala je video natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom „EU minuta“ kako bi potaknula srednjoškolce na aktivno praćenje tema vezanih uz Europsku uniju i pristupanje Hrvatske u EU. Natječaj je završen 15. travnja 2012. Za sudjelovanje na natječaju učenici su trebali osmisliti i producirati originalan video sadržaj o Europskoj uniji u trajanju od jedne minute. Na temelju pristiglih prijava na natječaj Delegacije EU-a pod nazivom 'EU minuta' Selekcijski odbor je izabrao 10 video klipova za koje se moglo glasovati do 30. travnja.
Prvo mjesto na natječaju osvojila je ekipa Prve i Druge Gimnazije Varaždin s video uratkom „Povucite potez!“, drugo mjesto je pripalo Graditeljskoj školi iz Čakovca s video uratkom „Budućnost u EU“, dok je treće mjesto pripalo učenicima II. Gimnazije iz Zagreba s uratkom „Europska unija i moja budućnost“.

Pobjednički klipovi bit će prikazani na koncertu "Ritam Europe" koji Delegacija EU-a organizira 4. svibnja povodom obilježavanja Dana Europe na jezeru Bundek u Zagrebu. Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU-a, uručit će pobjednicima natječaja nagrade koje uključuju putovanje u Portugal, video digitalne kamere, te elektronske čitače knjiga (e-book reader).

Sve nagrađene i druge video klipove možete pogledati na web stranici Delegacije.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content