Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježavanje EU TJEDNA u Međimurskoj županiji

Datum objave: 3. svibnja 2012.
EU_TJEDAN_2012_Plakat_v.6m
Savjet za europske integracije Međimurske županije 12. put obilježava Europski tjedan od 2. – 9. svibnja nizom aktivnosti prvenstveno namijenjenih našim najmlađim sugrađanima.

Radi se o manifestaciji koja uključuje niz različitih događanja u kojima sudjeluju sve važnije županijske institucije, nevladine udruge i pojedinci, osnovne i srednje škole, kao i vodeće županijske tvrtke čije zalaganje u velikoj mjeri pridonosi uspjehu cijelog projekta.

U sklopu programa provesti će se sljedeće aktivnosti:

2. svibnja – SRIJEDA
10.00     Svečana sjednica Savjeta za europske integracije Međimurske županije

Svečanom sjednicom započelo je obilježavanje Europskog tjedna u Međimurskoj županiji. Članove Savjeta izvijestilo se o provedenim aktivnostima tijekom 2011. te predstavile aktivnosti u 2012. Nakon sjednice održana je konferencija za novinare kojom se najavio program obilježavanja Europskog tjedna.

3. svibnja – ČETVRTAK
12.0    Finale EU-KVIZ-a
Natjecanje za učenike sedmih razreda osnovnih škola u poznavanju tema vezanih za Europsku uniju, koje se ove godine održava jubilarni deseti put. Cilj EU-KVIZ-a je motiviranje mladih na učenje, istraživanje, objektivno razmišljanje i uklanjanje predrasuda o Europskoj uniji, a ujedno im omogućava da pokažu svoje znanje o europskim integracijama, poznavanju osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosu Republike Hrvatske i EU.
Natjecanje se održava u dva kruga, kvalifikacijski krug je održan 17. travnja 2012. u velikoj vijećnici Međimurske županije, a u finalu u I. osnovnoj školi natjecati će se OŠ Mursko Središće, OŠ Prelog, OŠ Strahoninec, OŠ Nedelišće i I. osnovna škola.

18.00    Ultimate European Pub Quiz
Radi se o interaktivnom i zabavnom kvizu u kojem se ekipe natječu u deset krugova s različitim kategorijama pitanja. Područja obuhvaćena pitanjima su opće znanje iz europske povijesti, zemljopisa, glazbe, kulture itd. Ekipe se sastoje od 5 članova, plus jedna rezerva, a osim ekipa učenika srednjih škola, profesora, županijskih djelatnika i novinara, u kvizu će sudjelovati i predstavnici sjevernih županija (Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije). Voditelj kviza je Peter Hopwood, direktor Libris komunikacija, a cijeli program održati će se na engleskom jeziku. Kviz se ove godine održava u Podroom Drink&Music Club u Čakovcu s početkom u 18.00 sati.

4. svibnja – PETAK
11.30    Predavanje o Europskoj uniji
Predavanje će održati Paolo Berizzi, šef Odjela za politička, gospodarska i trgovinska pitanja, tisak i informiranje Delegacije Europske unije u RH za studente Međimurskog veleučilišta

7. svibnja, PONEDJELJAK
9.0    - 13.00   Dan Europe u Murskom Središću
Dan Europe i ove godine obilježavamo i u Murskom Središću promotivnim štandovima na glavnom trgu u Murskom Središću, a osim info štandova, biti će organizirane i igraonice za djecu dječjih vrtića koja će crtati na temu Europske unije, za prigodni zabavni program pobrinuti će se učenici Osnovne škole Mursko Središće i djeca Dječjih vrtića Maslačak i Dječja maštanja.

13.30 Javna tribina „Republika Hrvatska – nova članica Europske unije“
Istoga dana, s početkom u 13.30 u Centru za kulturu će se održati javna tribina pod naslovom „Republika Hrvatska – nova članica Europske unije“. Na tribini će govoriti gđa Vesna Pusić, Ministrica vanjskih i europskih poslova, a ovom tribinom želimo pružiti mogućnost stanovnicima Međimurja da se podrobnije informiraju o promjenama koje će donijeti članstvo  te dobiti odgovore na pitanja koja dosad nisu imali prilike postaviti.

8. svibnja – UTORAK
9.00 – 12.00    Dan Europe u Prelogu
Za građane Preloga na glavnom trgu biti će postavljeni promotivni štandovi gdje će se građani moći informirati o EU, a biti će im dostupni i promotivni materijali. Osim info štandova,predstaviti će se i stari zanati i proizvodi te igraonice za djecu dječjih vrtića.

9. svibnja – SRIJEDA
9.00 – 12.00    Dan Europe u Čakovcu
Na sam Dan Europe u Čakovcu na glavnom trgu će biti postavljeni info-štandovi na kojima će se dijelili promotivni materijali, a građani će moći izravno dobiti odgovore na pitanja vezana za Europsku uniju. Uz info-štandove biti će postavljeni i štandovi tradicionalnih proizvoda i djelatnosti kojima želimo pokazati da nema mjesta strahovima da će ulaskom Hrvatske u EU doći do gubitka nacionalnog identiteta te očuvati i promicati tradicijsku baštinu. Nagradne EU pitalice održavati će tijekom cijelog EU tjedna na lokalnoj radio stanici.

Ovim putem se zahvaljujemo našim sponzorima:

EU_TJEDAN_2012_sponzori_m

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content