Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Jakovina u službenom posjetu

Datum objave: 30. travnja 2012.

jakovina_nas
Nakon sudjelovanja na Svečanoj sjednici Međimurske županije, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina svoj posjet Međimurju nastavio je radno. Naime, kako bi se informirao o stanju u ovoj gospodarskoj grani u našem kraju te s problemima i potrebama koje imaju proizvođači.

Na radnom sastanku održanom u Međimurskoj županiji razgovaralo se o izgradnji kanalizacijskih mreža na području Međimurja, puštanju u uporabu pilot projekta navodnjavanja Kuršanec te financiranje projekta navodnjavanja Prelog – Donji Kraljevec, povratu sredstava za kreditiranje poljoprivrede, problemu razgraničenja lovišta kod Donjeg Vidovca te okrupnjavanju poljoprivrednog zemljišta.

Ministar je razgovarao i s petnaestak okupljenih predstavnika Udruga poljoprivrednih proizvođača. Saslušao je njihove konkretne probleme i dvojbe, posebice oko najavljenih promjena u sustavu poticanja poljoprivredne proizvodnje. Rekao je da je dosadašnji model poticanja poljoprivrede neodrživ te da se mora mijenjati. Dugoročne koristi od uvođenja reda trebali bi imati svi koji rade prema propisima.

Jakovina se sastao i s načelnicima nekoliko međimurskih općina na čijem se području gradi ili bi se trebala graditi kanalizacijska mreža. Istaknuo je da će svi doći na red no treba poštivati prioritete koji se dogovore na terenu, vodeći računa o realnim potrebama i zaštiti okoliša.

Ministar je posjetio i tvrtku Vajda d.d. iz Čakovca, gdje su ga informirali o poziciji ove prehrambene tvrtke na hrvatskom tržištu.

{gallery}2012galerije/Travan_2012/Jakovina{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content