Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posađen matični nasad pušipela

Datum objave: 27. travnja 2012.
Posađen matični nasad pušipela
Na imanju obitelji Vladimira Horvata u Svetom Urbanu, zasađen je matični nasad pušipela sa 1314 trsova. Novi je to korak u projektu „Klonske selekcije pušipela“ vrijednom 700 tisuća kuna, a kojeg zajednički provode Međimurska županija i Agronomski fakultet u Zagrebu.
Izabrani trsovi nastali su na 32 klona najstarijih i najkvalitetnijih šipona u Međimurju, a akciju sadnje predvodili su vrijedni članovi Udruge vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ uz pomoć studenata Agronomskog fakulteta i nekolicine djelatnika Međimurske županije.
Prva berba iz matičnog nasada očekuje se za tri godine, a pušipel proizveden s ove lokacije nosit će prestižno ime Pušipel selection.
maticnjak24aNa imanju obitelji Vladimira Horvata u Svetom Urbanu, zasađen je matični nasad pušipela sa 1314 trsova. Novi je to korak u projektu „Klonske selekcije pušipela“ vrijednom 700 tisuća kuna, a kojeg zajednički provode Međimurska županija i Agronomski fakultet u Zagrebu.
Izabrani trsovi nastali su na 32 klona najstarijih i najkvalitetnijih šipona u Međimurju, a akciju sadnje predvodili su vrijedni članovi Udruge vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ uz pomoć studenata Agronomskog fakulteta i nekolicine djelatnika Međimurske županije. Prva berba iz matičnog nasada očekuje se za tri godine, a pušipel proizveden s ove lokacije nosit će prestižno ime Pušipel selection.
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content