Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatski inovatori oduševili u Ženevi, zlatna medalja za Tehnix

Datum objave: 25. travnja 2012.


Na netom završenom 40. jubilarnom Salonu inovacija u Ženevi koji je održan od 18. - 22. travnja hrvatski inovatori oduševili su više od 60.000 posjetitelja, ali i Međunarodni ocjenjivački sud koji je ove godine nagradio od 1100 izloženih inovacija, samo 365 inovacija ili 30% od ukupnog broja.
Također je ostvareno više od 150 poslovnih kontakata, ali i upita za konkretne oblike poslovne suradnje. To se poglavito odnosi za Autonomni sustav napajanja -  KONČAR Instituta za elektrotehniku, MBO-T –tehnologija tvrtke TEHNIX iz Donjeg Kraljevca, ETERIK tvrtke ALTPRO iz Zagreba, TRAČNA RAŠPA tvrtke ROTO KRUNA iz Velike Gorice, LED KOCKA mladog inovatora Jurice Rešetara iz Samobora, PASIVNA KUĆA mladog inovatora Josipa Barbiča iz Samobora , MED U SAĆU autora Damira Novakovića i Roberta Stanića iz Karlovca te Elektronički otpad = NOVI PROIZVOD - CNC-stroj napravljen od dva reciklirana printera i CD-ROM-a autora Lovre Dujnića iz Zagreba.

Na Hrvatskom izložbenom prostoru bili su i članovi Udruge inovatora Hrvatske iz Slovenije koji su također ostvarili iznimni poslovni uspjeh. Popis nagrađenih među kojima je zlatnu medalju osvojio Tehnix iz Donjeg Kraljevca pogledajte ovdje.

Izvor: eMedjimurje.hr
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content