Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena novouređena Jedinica intenzivnog liječenja

Datum objave: 20. travnja 2012.

jil_nas
Nastavlja se ulaganje i obnova zdravstvenih objekata na području Međimurske županije. Tako su u četvrtak u Županijskoj bolnici Čakovec svečano otvoreni novouređeni prostori Jedinice intenzivnog liječenja, Djelatnosti za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Novouređeni prostor nalazi se u prizemlju na mjestu gdje se ranije nalazio odjel traumatologije. Jedinica intenzivnog liječenja dosad je bila smještena u prostorima starim 40 godina. Preseljenjem ovog bolničkog odjela u prizemlje, omogućit će se bolja komunikacija s ostalim odjelima, te tako dodatno unaprijediti zdravstvena usluga koju pacijenti dobivaju u čakovečkoj bolnici.

Kako je na svečanosti otvaranja rekao ravnatelj ŽB Čakovec Dragutin Kopasić, dr. med.,  uređenje novih prostorija odjela stajalo je 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Od toga milijun i pol financirano je iz decentraliziranih sredstava, a ostatak iz bolničkih prihoda. Znatan obol dali su i donatori,  a velik doprinos dala je i bolnička tehnička služba koja je sama obavila znatni dio radova. Na novouređenom odjelu koristit će se stara oprema, jer za novu zasad nema novca.

Zamjenik župana Matija Posavec naglasio je da se u zdravstvene objekte i njihovo opremanje u Međimurskoj županiji kontinuirano ulaže, te da je usluga koju građani u našoj bolnici dobivaju, među najboljima u Hrvatskoj. O tome svjedoči i podatak da preko 80 posto pacijenata svoje boljke rješava upravo u Županijskoj bolnici. Zamjenik je najavio nova ulaganja kao i kupnju nove opreme.


{gallery}2012galerije/Travan_2012/JIL{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content