Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija - IKT dan

Datum objave: 18. travnja 2012.
ict_day1
Inovacije i informacijsko-komunikacijske tehnologije među najčešće su spominjanim pojmovima kad se govori o izlasku iz gospodarske krize, a dugoročan razvoj ekonomije i društva nezamisliv je bez jedne od ovih dviju komponenti. Kako bi potaknuli razvoj inovativnog poduzetništva u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija, olakšali suradnju informatičkih poduzeća u regiji i omogućili im zajednički nastup na tržištu Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje, Regionalna razvojna agencija Međimurje, Međimurski IT Cluster i partneri organiziraju Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija – IKT dan. Događaj će se održati u srijedu, 25. travnja 2012. godine s početkom u 10,00 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22b u Čakovcu.

IKT dan je dio projekata Innoinvest i I3CT Crossborder Clustering financiranih u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području.

Na događaju će se osim projekata predstaviti i izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija. Tvrtka će predstaviti svoj poslovni model i razvojni put te dati niz korisnih praktičnih savjeta za druge informatičke tvrtke koje razmišljaju o razvoju mobilnih aplikacija.

Ključni dio događaja bit će poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima će sve prisutne tvrtke imati prilike upoznati kolege (ili možda konkurente) iz sektora. Zainteresiranim informatičkim tvrtkama bit će omogućena prezentacija njihovog proizvoda/usluge, a bit će dostupni i prostori za pojedinačne sastanke. Cilj nam je okupiti što veći broj informatičkih tvrtki te ih u neformalnom druženju potaknuti na međusobno upoznavanje, predstavljanje, razmjenu ideja i stvaranje preduvjeta za buduću suradnju.

Okupljanje ćemo iskoristiti i za predstavljanje novoopremljene informatičke učionice Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje za koju su sredstva osigurana u okviru projekta ePoslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja koji provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Učionica će se koristiti za organizaciju edukacija, treninga i seminara iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Bit će predstavljeno i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu organizaciju kojeg u Hrvatskoj je inicirao Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.

Službeni jezici događanja su hrvatski i engleski bez osiguranog prevođenja. Sudjelovanje na događaju je besplatno, a broj mjesta ograničen. Zainteresirane tvrtke i pojedinci se mogu prijaviti za sudjelovanje u događaju popunjavanjem obrazaca koji su dostupni na internetskim stranicama Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje (www.ticm.hr), REDEA-e (www.redea.hr), projekta I3CT Crossborder Clustering (www.i3ct.net) ili Međimurskog IT Clustera (mit-cluster.hr). Na navedenim internetskim stranicama dostupan je i detaljni program IKT dana.

Za dodatne informacije o IKT danu kontaktirajte voditelja projekta I3CT Crossborder Clustering, g. Ivana Plačka na telefonski broj +385 (0)40 395 542 ili na adresu elektroničke pošte: ivan.placko@ticm.hr

Za dodatne informacije o sudjelovanju u B2B sastancima u okviru IKT dana kontaktirajte cluster menadžera u Međimurskom IT Clusteru, g. Anđelka Vukoju na telefonski broj +385 (98) 939 2179 ili na adresu elektroničke pošte andjelko.vukoja@mit-cluster.hr

Poziv u pdf formatu

Prijavni obrazac

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content