Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posavec: Školarce treba učiti važnosti poštivanja ljudskih prava

Datum objave: 26. ožujka 2012.
gradanin_nas
U dvorani Pastoralnog centra u Čakovcu, u organizaciji Srednje Škole Čakovec, Gospodarske škole Čakovec, te 3. osnovne škole Čakovec, održana je Prva županijska smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Međimurske županije za osnovne i srednje škole pod nazivom Projekt građanin.

Cilj je projekta pripremiti učenike za život u demokratskom društvu i osposobiti ih za sudjelovanje u javnom životu na lokalnoj i nacionalnoj razini i za razumijevanje međunarodne politike te ih osposobiti  za konstruktivno uključivanje u rješavanje problema kako bi doprinijeli razvoju demokracije. Trinaest grupa iz devet škola, preko prezentiranih projekata  prezentiralo je svoje viđenje javne politike kojima se rješavaju neki problemi ili izazovi u zajednici.

Smotru je otvorio zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio važnost educiranja školaraca o važnosti punog poštivanja ljudskih prava te toleriranju različitosti.

{gallery}2012galerije/Oujak_2012/Projekt{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content