Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Svjetski dan voda

Datum objave: 23. ožujka 2012.
dan_voda_nas
I ove je godine u Međimurju svečano obilježen Svjetski dan voda. Ovogodišnja manifestacija održana je pod geslom "Voda i sigurnost hrane", čime se željela naglasiti činjenica da je voda veoma važna u proizvodnji hrane. Svečanost je održana u četvrtak u čakovečkom  Starom gradu, a Međimurske vode povodom tog dana na vodocrpilištu u Prelogu organizirale su i dan otvorenih vrata.

Kako je u svečanom govoru naglasio direktor Međimurskih voda Josip Zorčec, Međimurska županija vodeća je u Hrvatskoj u ulaganju u vodno gospodarstvo. Samo je prošle godine, rekao je direktor Zorčec, uloženo je gotovo 55 milijuna kuna, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorit će nam se mogućnost direktnog financiranja iz EU fondova. Tu vidimo svoju šansu, jer Međimurske vode imaju najviše pripremljenih projekata spremnih za financiranje u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je važnost očuvanja izvora pitke vode za buduće generacije. Međimurje prednjači u ulaganjima u vodoopskrbu i odvodnju, no uvijek se računa vodilo i o zaštiti okoliša. Vodovodni i kanalizacijski sustavi, sustavi zaštite od poplava te navodnjavanja, Međimurje stavljaju u sam državni vrh, no tu ne stajemo već postojeće stalno unapređujemo.
Zanimljivo je da je unatoč tome što svaki mjesec građani za komunalne usluge plaćaju sve više, režije za kanalizaciju i vodoopskrbu su se zahvaljujući manjoj stopi PDV smanjile.

{gallery}2012galerije/Oujak_2012/Voda{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content