Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sretan Vam Međunarodni dan žena

Datum objave: 8. ožujka 2012.
dan_zena_nas
Povodom 08. ožujka Međunarodnog dana žena, župan Međimurske županije Ivan Perhoč svim Međimurkama uputio je čestitku u kojoj stoji:

"Stotinu i jedna godina koliko je prošla od tragičnog požara u jednoj njujorškoj tvornici u kojem je poginulo 240 radnica, obilježila je stalna borba za ravnopravnost žene u društvu i obitelji. Iako je situacija danas mnogo bolja nego početkom prošlog stoljeća, žene u mnogim aspektima još uvijek nisu ravnopravne muškarcima, te borba za njihova prava još nije završila.

Kod nas u Međimurju aktualna kriza potencirala je problem žena koje su zbog propadanja nekih gospodarskih grana ostale bez posla i što je najgore, bez perspektive da bi se negdje ponovno mogle zaposliti. Na Zavodu za zapošljavanje žene su većina i to mahom one slabijeg obrazovanja.

U našim obiteljima žene i dalje imaju ključnu ulogu u odgoju djece, te je pored svakodnevnog posla, u današnje vrijeme sve ovo teško spojiti. Kad tome dodamo sve lošiju financijsku situaciju u kojoj se velika većina naših obitelji danas nalazi, ne začuđuje podatak da raste broj narušenih odnosa u obiteljima, te da su žene one koje najviše trpe. Sve ovo govori da se za ženska prava još uvijek treba boriti i zalagati.

Svim Međimurkama čestitam njihov dan te još jednom apeliram na sve da spolnu ravnopravnost ne shvaćaju samo na deklarativnoj razini, već da je istinski provode na svome radnom mjestu i unutar vlastite obitelji.
Sretan Vam Međunarodni dan žena!"

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content