Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik američkog veleposlanika posjetio Međimurje

Datum objave: 27. veljače 2012.
Brian_nasOvog petka u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je zamjenik veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj  Hoyt B. Yee. Cilj njegova posjeta bio je upoznavanje s mogućnostima ulaganja u najsjeverniju hrvatsku županiju, ali i upoznavanje s mogućnostima i kapacitiranošću našeg administrativnog aparata pri privlačenju stranih investicija te izdavanju potrebnih dozvola.

Na kraćem sastanku sa čelništvom županije, g. Blunt je naglasio da u Zagrebu od ostalih diplomata čuo samo pohvale o našoj županiji, te se na lice mjesta došao uvjeriti u njihovo istinitost. Osim pomoći kod privlačenja stranih investicija, Amerikanci nude i svoj know-how u privlačenju sredstava iz raznih fondova i banaka.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč pak je naglasio da je Međimurje otvoreno za ulaganja. Dosad je kod nas realizirana jedna američka investicija, preloški LPT te njihova pozitivna iskustvo ponajbolja preporuka zainteresiranima. 

Zamjenik veleposlanika obišao je Centar znanja Međimurske županije (kompleks bivše vojarne) gdje je posjetio Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u d.o.o. i Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje d.o.o.. Zamjenika veleposlanika upoznali su s aktivnostima REDEA-e i TIC-a te uslugama koje TIC i REDEA pružaju inkubiranim tvrtkama i općenito lokalnom poduzetništvu.

{gallery}2012galerije/Veljaca_2012/Hoyt{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content