Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamolba za donaciju 2012.

Datum objave: 22. veljače 2012.
katruza_LOGO
Međimurska zaklada solidarnosti «Katruža» osnovana je krajem 2000. godine. Osnivač Zaklade je Skupština Međimurske županije. Zaklada je humanitarnog karaktera, osnovana sa svrhom dodjele pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe, te nabavu lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove.

Zaklada ima upravitelja i sedam članova Upravnog odbora, koji na temelju vjerodostojne medicinske, socijalne i druge dokumentacije odobravaju dodjelu pomoći oboljelim osobama s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti «Katruža» od osnutka do sada dodijelila je pomoći u iznosu od preko 3.200.000,00 kuna za kupnju vrlo skupih  lijekova, operacija, ortopedskih pomagala, specijalne prehrane, nabavu pužnica za gluhu djecu, udžbenika i kompjutora za slijepu djecu, itd. U prošloj godini  je dodijeljeno pomoći od cca. 150.000,00 kuna.

Prihodi Zaklade uglavnom su uplate članarina pravnih i fizičkih osoba, te donacije.  Organizira se i niz humanitarnih akcija (prodaja cvijeta katruže, akcija Radio gorice za Katružu, prodaja prigodnih suvenira, kalendara, božićnih i novogodišnjih čestitaka i sl).

Molimo Vas da se i ove godine kao član podupiratelj uplatite članarinu. Članarina za fizičke osobe je 400,00 kuna,  za pravne osobe 4.000,00 kuna, a za  jedinice lokalne samouprave, klubove, društva i udruženja građana,  sindikalne udruge i slično   1,00 kuna po  stanovniku, odnosno članu.

Zahvaljujemo na pomoći koju nam godinama pružate  te  Vas molimo da  i ovaj put  pomognete radu Zaklade  uplatom članarine i na taj se način  senzibilizirate s bolesnim i nemoćnim osobama s područja Međimurske županije.
S poštovanjem,

Upravitelj Zaklade                
Matija Posavec,dipl.ing.                                    

Predsjednik Upravnog odbora
Miroslav Horvat, dr.med.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content