Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izložba bučinog ulja sjeverne Hrvatske

Datum objave: 17. veljače 2012.
DSCF0262
Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija će 23. ožujka 2012. godine u Čakovcu organizirati II. Izložbu bučinog ulja sjeverne Hrvatske. O tome su na konferenciji za novinare govorili pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i turizam MŽ Danica Pošta, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica – Ječmenica i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek pozvavši pritom sve zainteresirane proizvođače s područja ovih triju županija da se uključe u projekt.

Manifestacija koja se sastoji od ocjenjivanja ulja, tematskog predavanja te prezentacije i prodaje bučinog ulja vrlo je uspješno prvi puta održana prošle godine u Varaždinu, dok je ove godine domaćin Međimurska županija.

Želja je organizatora da se Izložba bučinog ulja održi i sustavno razvija kao manifestacija koja će pridonijeti regionalnoj prepoznatljivosti, popularizaciji i široj upotrebi ove kulinarski i nutritivno izvanredne namirnice, a isto tako i utjecati na unaprjeđenje proizvodnje i povećanje konkurentnosti među proizvođačima bučinog ulja.  Izložba i podjela priznanja najkvalitetnijim proizvođačima održat će se u prostorijama Doma sindikata u Čakovcu, u petak 23. ožujka 2012. godine s početkom u 10 sati.

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje održat će se 29. veljače 2012. godine od 8 - 12 sati u sobi br. 41 na prvom katu zgrade Međimurske županije u Čakovcu, R. Boškovića 2. Za svaki uzorak dostavlja se 2 x 250 ml ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama.

Molimo zainteresirane proizvođače da se najkasnije do 20 veljače 2012. godine prijave za ocjenjivanje bučinog ulja putem prijavnog obrasca kojeg možete pronaći na ovom LINKU.

Prijave se trebaju poslati faksom na broj 040/374-177 ili poštom na adresu: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za poljoprivredu i turizam, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na broj telefona 040/374-231.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content