Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježena deveta godišnjica pogibije Željka Murka

Datum objave: 10. veljače 2012.

Murk_nas
I ove je godine, u organizaciji Policijske uprave Međimurske i Grada Čakoveca obilježena obljetnica pogibije Željka Murka, policajca kojeg je prilikom potjere ubio Marcel Budimir, pljačkaš poslovnice tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću 2003. godine.


Na njegovu grobu na Gradskom groblju svijeću je u ime Međimurske županije zapalio zamjenik župana Matija Posavec. On je na prigodnom obraćanju u Društvenom domu u Čakovcu istaknuo da je policijski poziv specifičan, te da o njemu razmišljamo tek kad netko pogine na dužnosti poput Murka. Ova tužna obljetnica prilika je i da se sjetimo svim poginuluh Murkovih kolega u Domovinskom ratu. Zamjenik Posavec trojici Željkovih sinova uručio je i poklon bonove u vrijednosti od 1.500,00 kuna.

Inače, Murk je bio djelatnik čakovečke Prometne policije, a sudjelovao je i u Domovinskom ratu u akcijama kod Erduta, Tovarnika i Borova Sela 1991., te u Oluji kod Siska, Petrinje i Dvora na Uni.

{gallery}2012galerije/Veljaca_2012/Murk{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content