Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija sufinancira nastup obrtnika na sajmovima

Datum objave: 2. veljače 2012.

obrtnici_nas
U četvrtak je u prostorima Međimurske županije potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Čakovec. Riječ je o podršci Međimurske županije promociji tradicijskih obrta na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu, a potpisali su ga župan Ivan Perhoč i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak.

Župan Perhoč tom je prilikom naglasio da Međimurska županija na ovaj način pomaže i potiče razvoj obrtništva na našem području, te da podrška konkretnim projektima promocije poput ovog, nikad nije bila upitna. Unatoč teškom stanju u gospodarstvu, te problemima koje svi imaju s financiranjem projekata županija i komora trude se programe koji imaju rezultata i dalje financirati.

Predsjednik Obrtničke komore MŽ Slavko Faltak rekao je da na žalost i dalje opada broj registriranih obrta u županiji. Trenutno ih je oko 1500, no unatoč svemu oni i dalje ostaju jedna od perjanica našeg gospodarstva. Faltak se zahvalio županiji na praćenju njihovih programa, te izrazio želju da se u skorije vrijeme taj iznos poveća.

Sporazum predviđa sufinanciranje odlaska obrtnika na 12 sajmova u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom 2012. godine. Županija će participirati u iznosu do 70.000,00 kuna, odnosno 50 posto iznosa troškova. Sajmovi će se održati u Virovitici, Mostaru, Opatiji, Zagrebu, Osijeku, Gudovcu, Puli, Splitu, Križevcima, slovenskom Celju, austrijskom Grazu te bosansko hercegovačkoj Zenici.


{gallery}2012galerije/Veljaca_2012/Obrtnici{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content