Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Još dva vozila za međimursku Hitnu

Datum objave: 17. siječnja 2012.

hitna_nas

Prošlog petka je u zagrebačkom centru Grand Auto održana primopredaja posljednjeg kontingenta vozila koje je Ministarstvo zdravlja nabavilo za potrebe hitne medicinske službe. U ovoj, posljednjoj isporuci županijskim Centrima hitne medicinske službe dodijelilo se 50 vozila, od čega su dva namijenjena Međimurskoj županiji.

Vozila je od ministra zdravlja dr. sc. Rajka Ostojića, dr. med. Zajedno s djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, preuzeo zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec. Tom prilikom je istaknuo da će nova vozila još podići zdravstveni standard građana Međimurske županije te da će omogućiti brže i učinkovitije intervencije. Ministar zdravlja pak je naglasio važnost hitne medicinske službe, naglasivši da se stanje zdravstva u svakoj državi ocjenjuje kroz transplantaciju, organizaciju hitne i prevenciju. Nabava opremljenih vozila HMS podići će kvalitetu hitne medicinske skrbi i olakšati posao djelatnicima zaposlenim u službi za hitnu medicinu.

Ukupno je nabavljeno 128 opremljenih vozila i to kroz  "Projekt unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu". Vozila su u potpunosti opremljena najsuvremenijom opremom, a nabava je financirana putem zajma Svjetske banke. Pojedino vozilo zajedno s opremom stoji 400.000,00 kuna.

Nova vozila sadrže ventilator, defibrilator, aspirator, liječničku torbu, torbu medicinskog tehničara, kovčeg za reanimaciju odraslih, kovčeg za reanimaciju djece, prsluk za imobilizaciju i izvlačenje, dugu dasku za imobilizaciju i izvlačenje s bočnim stabilizatorima te pripadajućim remenjem (za odrasle i djecu), rasklopna nosila sa bočnim fiksatorima glave i remenjem za pričvršćivanje, vakuum madrac s ručnom crpkom, platnena nosila, set okovratnika za imobilizaciju vratne kralježnice, set splint udlaga za imobilizaciju okrajina za odrasle i djecu, set vakuum udlaga za imobilizaciju okrajina za odrasle i djecu, prijenosni kisik , prijenosni pulsni oksimetar (sa senzorom i za djecu) i grijač infuzija.

{gallery}2012galerije/Sijecanj_2012/Hitna{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content