Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Referendumska kampanja o ulasku u EU

Datum objave: 11. siječnja 2012.
P1110005 Ovu srijedu su u prijepodnevnim satima na Trgu Republike u Čakovcu svi zainteresirani građani mogli dobiti informacije o Hrvatskoj na putu pristupanja u članstvo EU. Kod „vure“ je bio postavljen štand s informativnim materijalima na kojem su građani ujedno mogli postaviti pitanja vezana uz predstojeći referendum i očekivanja nakon ulaska u Europsku uniju zaposlenicima Odsjeka za europske integracije Međimurske županije. Istovremeno, pobrinuli smo da i informativni materijali dođu do  građana, a ne samo građani do njih, pa su diljem centra dijeljene brošure o Europskoj uniji. Za sve one koji se ovu srijedu nisu našli na Trgu, ista će akcija biti organizirana i sljedeću srijedu, 18. siječnja.

Kako bi informacije građanima bile što dostupnije, svi materijali konstantno su dostupni i na adresi Međimurske županije na EU-info točci koja se nalazi u prizemlju zgrade. Ujedno, svi zainteresirani građani za dodatne informacije mogu se uvijek obratiti Odsjeku za europske integracije Međimurske županije na e-mail eu.info@medjimurska-zupanija.hr ili na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, www.mvep.hr i web stranici Ministarstva koja će se odnositi isključivo na referendum: www.eu-referendum.hr te na Info-telefon „Halo EU!“ (0800 622 622).

Na internetskoj stranici posvećenoj referendumu nalaze se sve relevantne informacije i dokumenti iz pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom, informacije o Europskoj uniji, referendumske video-poruke državnih dužnosnika i drugi informativni video-spotovi. Na stranici je također moguće pronaći informativni materijal s pitanjima i odgovorima o utjecaju članstva u Europskoj uniji na život hrvatskih građana, kao i sve relevantne publikacije o Europskoj uniji i hrvatskom pristupnom procesu u izdanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content