Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

62 tisuće eura za projekt predškole za Rome

Datum objave: 5. siječnja 2012.
Ref_nas
Roma educational fund (REF) iz Budimpešte na svojoj posljednjoj sjednici odobrio je 62.097,99 eura za nastavak projekta "Predškolskim odgojem do potpune integracije". Riječ je o predškolama za pripadnike romske nacionalne manjine koji se provodi od prošle godine, a čiji je cilj pripremiti romsku djecu za normalno praćenje nastave na hrvatskom jeziku.

Projekt se  provodi od prošle školske godine u sedam naselja (Pribislavec, Orehovica, Mala Subotica, Macinec, Kotoriba, Kuršanec i prijevoz Mursko Središće). Ukupna vrijednost projekta je 353.78,00 eura, od čega Međimurska županija daje 64.798,00, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 233.800,00, a REF ostatak.

Projektom je obuhvaćeno 200 djece, ona koja koja su ove godine krenula u prvi razred pokazala su vrlo dobre rezultate u izražavanju, komunikaciji, poznavanju hrvatskog jezika i savladavanju gradiva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content