Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prošlo je godinu dana od smrti Anđelka Horvata

Datum objave: 29. prosinca 2011.

Andjelko_nas
Prvog siječnja navršava se godinu dana od prerane smrti zamjenika župana Međimurske županije Anđelka Horvata. Tim povodom izaslanstvo Međimurske županije u kojem su bili župan Ivan Perhoč, predsjednik Skupštine Petar Novački i zamjenik župana Matija Posavec.

Tom prilikom posjetili su i obitelj pokojnog zamjenika te se s njima zadržali u kraćem razgovoru. Župan Perhoč je naglasio da je njegova smrt ostavila prazninu, kako u poslovnom tako i u privatnom pogledu. Anđelko je bio dobar suradnik, ali i veliki prijatelj, a njegovim odlaskom izgubio je i politički život u Međimurskoj županiji.

Anđelko Horvat izabran je na posljednjim lokalnim izborima kao jedan od dvojice zamjenika župana. Kao istaknuti član Hrvatske seljačke stranke, posljednjih 15 godina pisao je njenu povijest. Svi oni koji su s njim imali prilike raditi ističu da je s njim je bilo izuzetno ugodno surađivati, jer ako zanemarimo stranačke razlike, svatko je s njim mogao pronaći zajednički jezik. Razlog njegovog bavljenja politikom bio je napredak Međimurja, posebice poljoprivrede. Slobodno mogu reći da je u posljednjih petnaestak godina bio jedan od temelja njenog razvoja, jer je zahvaljujući svom životnom pozivu, znao gdje su problemi u međimurskoj poljoprivredi i kako ih ispraviti.

Bio je jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Udruge za integralnu proizvodnju voća, šest godina bio je predsjednik Udruge rasadničara Hrvatske, te strastveni lovac.


{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Andjelko{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content