Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio vatrogasce

Datum objave: 12. prosinca 2011.

zajedno_nas
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč u ponedjeljak je primio predstavnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca, kao i predstavnike Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz nekoliko općina i tvrtki u Međimurskoj županiji. Naime, naši vatrogasci na natjecanjima koja su tijekom godine održana u zemlji i inozemstvu, polučili su odlične rezultate i to u svim kategorijama.

Kako je naglasio tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutin Trupković, sedam ekipa s područja Međimurja osvojilo je visoka mjesta te spadaju u sam vrh hrvatskog vatrogastva. Javna vatrogasna postrojba Grada Čakovca na Kup natjecanju Hrvatske vatrogasne zajednice u kategoriji muški "B" osvojili su prvo mjesto. Drugi su bili Dobrovoljno vatrogasno društvo iz MTČ tvornice čarapa, a treći DVD MTČ-a Čakovec.

U kategoriji žene "B" prvo mjesto osvojio je DVD Savska Ves, a drugo DVD Mali Mihaljevec. U Kategoriji mladež muški drugo mjesto osvojili su vatrogasci iz Gardinovca, a treće oni iz Palinovca. Kod kategorije mladež žene, 3. mjesto pripalo je članicama DVD-a Gardinovec, a 4. DVD-a Šandorovec.

Čestitajući vatrogascima na postignutim rezultatima, župan Perhoč rekao je kako su DVD-i jedna od najorganiziranijih udruga građana na području županije. Gotovo svaki mjesni odbor ima vatrogasno društvo, tako da je zaštita od požara dostupna svima i to u najkraćem mogućem roku. Važan je i doprinos DVD-a u edukaciji stanovništva o zaštiti od požara. Sve to za rezultat ima mali broj nesreća i smanjenu materijalnu štetu.

{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Vatrogasci{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content