Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje je županija koju njemački poduzetnici ističu kao najbolju u Hrvatskoj

Datum objave: 10. prosinca 2011.

Ugovor_nas
Potpisivanje Ugovora o pristupanju Europskoj uniji prigodnom svečanošću obilježeno je i u Međimurju. Naime, ispunjavajući obećanje da će proslavu potpisivanja Ugovora organizirati baš u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, nj. e. dr. Bernd Fischer u prostore tvrtke Haix obuća d.o.o. u Maloj Subotici doveo je djelatnike ambasade, predstavnike hrvatsko-njemačke gospodarske komore kao i nekoliko poslovnih ljudi.

Međimursku županiju su predstavljali župan Ivan Perhoč, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, zamjenik župana MŽ Matija Posavec, načelnik Općine Mala Subotica Dragutin Domjanić, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, brojni drugi uzvanici te naravno predstavnici tvrtke Haix.

Kako je u svom prigodnom govoru naglasio veleposlanik dr. Fischer, njemački gospodarstvenici koji dolaze kod njega, često govore da u Hrvatskoj prilikom traženja poslovnih partnera ili prilika za investiranje nailaze na zapreke i probleme, no da su svi suglasni da je Međimurska županija u tome izuzetak. Razvijene radne navike, mentalitet vrlo sličan njemačkom te učinkovita javna uprava najveće su prednosti međimurske regije pred ostalima, rekao je dr. Fischer. O tome svjedoči i objekt u kojem je održana proslava, proizvodni pogon Haix obuće u Maloj Subotici. To je najveća njemačka green-field investicija u našoj županiji, koja spaja visoku tehnologiju, tradiciju, ekološku održivost, i ekonomsko-socijalni napredak lokalne zajednice. Vlasnici često i s ponosom ističu da su sve potrebne dozvole dobili u najkraćem roku, da uspješno rade te zapošljavaju velik broj ljudi. Predsjednik uprave Haixa Ewald Haimerl, najavio je gradnju novog pogona na susjednoj parceli već za dvije godine.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč zahvalio je njemačkim prijateljima na podršci, ističući da smo mi Međimurci uvijek znali da smo Europa i u geografskom, ali i svakom drugom smislu. Vrijednosti koje se danas ističu kao europske odavno su kod nas udomaćene, te ulazak naše zemlje u Europsku uniju vidimo kao veliku priliku za Hrvatsku, a posebno za Međimurje. Perhoč je pozvao sve da i dalje promiču Međimurje kao sredinu koja je otvorena za strana ulaganja.

Njemački veleposlanik je na svečanosti uručio i četiri priznanja za zasluge u promicanju hrvatsko-njemačkog prijateljstva. Njih su dobili župan Perhoč, ravnateljica Gimnazije Čakovec Tea Dragić Runjak, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Dušanka Novak te predsjednik Uprave Haix-a Ewald Haimerl.


{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Ugovor{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content