Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nagrađeni najvolonteri Međimurja

Datum objave: 7. prosinca 2011.

najvolonteri_nas
U utorak je Međimurska županija u sklopu obilježavanja Europske godine volontiranja po prvi puta dodijelila Županijske nagrade „Najvolonteri“ za individualni doprinos razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Međimurju.

Kandidate za nagradu, organizacije su prijavljivale na javni poziv za prijavu kandidata koji je bio objavljen od 13. listopada - 11. studenog 2011. Dodijeljene su tri nagrade, a nagrađene su: Dijana Kontrec iz Udruge Zora, Mira Šarić iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Ljiljana Zebić Drvar iz Udruge Prijatelji.

Svakoj dobitnici nagrade dodijeljene su  statue koje su osmislili i izradili učenici Graditeljske škole Čakovec te posebna priznanja, a Toplice Sv. Martin su ih nagradili ulaznicama za bazene. Zahvalnice su uručene i svim ostalima volonterima kako i njihov volonterski angažman ne bi prošao nepohvaljeno.

Na samom početku, nazočne je pozdravio župan Međimurske županije, g. Ivan Perhoč koji je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo što je ova inicijativa pokrenuta iz razloga što volonterstvo daje puno više od samog čina volontiranja. Ujedno, istaknuo je svoje nadanje da će manifestacija prerasti u tradiciju. Svečanosti je prisustvovao i ravnatelj Uprave za potporu procesu pristupanja RH EU, g. Zvonimir Frka-Petešić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija koji je pohvalio rad Županijskog savjeta za europske integracije koji ulaže iznimne napore u informiranje građana o Europskoj uniji, te je jedan od najaktivnijih Savjeta u državi. Ujedno je čestitao na organizaciji ovog događaja kao i svim volonterima.

Svečanost dodjele  održana je povodom Međunarodnog dana volontera i u sklopu programa obilježavanja Europske godine volontiranja. Europska unija posvetila je 2011. godinu temi volontiranja kako bi privukla pažnju javnosti na volontiranje i njegovu društvenu važnost, pružila priznanje volonterima te potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti.

{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Najvolonteri{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content