Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga Zora dobitnica Državne nagrade za volontiranje 2011. godine

Datum objave: 6. prosinca 2011.

Volonteri_nas

Povodom Međunarodnog dana volontera, u ponedjeljak u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održana je dodjela Državne nagrade za volontiranje 2011. godine. Nagrada predstavlja najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje jednom godišnje za volontiranje, doprinos razvoju volonterstva i razvoj volonterskih aktivnosti.

Dobitnica ovogodišnje nagrade je Udruga Zora iz Čakovca, a nagradu je dodijelio Državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić koji je zahvalio volonterima na njihovu radu i osobitom doprinosu razvoju volonterstva u zemlji.

Nagradu je u ime udruge Zora preuzela Marina Kolar, izvršna direktorica, a na svečanoj sjednici sudjelovali su i dožupan Međimurske županije Matija Posavec, djelatnici Odjela za gospodarstvo, promet i EU integracije Međimurske županije, predlagatelja Zora-e za Državnu nagradu, Barbara Marciuš Plaftak te Darko Radanović i Tena Škvorc, volonterka udruge Zora.

S obzirom da se nagrada dodjeljivala u dvije kategorije, šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren dodijelio je novinarske nagrade Europske godine volontiranja. "Volontiranje stvara ljudski i socijalni kapital, put je prema integraciji i zaposlenju i ključni čimbenik za poboljšanje socijalne kohezije. Iznad svega, ono jača temeljne vrijednosti pravde, solidarnosti, inkluzije i građanstva na kojima počiva Europska unija", rekao je veleposlanik Vandoren, istaknuvši da se u Europi volontiranjem bavi više od 100 milijuna ljudi te da udio volontiranja u BDP-u iznosi od 0,5 do 5 posto.

Ujedno, 2011. godina je Europska godina volontiranja, a primanje Državne nagrade za volontiranje samo je naglasilo Zora-in potencijal u razvoju aktivnosti civilnog društva te potvrdilo njen doprinos razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici.

{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Volonteri{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content