Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana javna tribina Mladi i sredstva ovisnosti

Datum objave: 2. prosinca 2011.

droga_nas
U četvrtak je u čakovečkom Katoličkom domu održana stručna javna tribina, pod nazivom “Mladi i sredstva ovisnosti“. Bio je to središnji dio aktivnosti planiranih u Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca. Organizator je bilo  Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Međimurske županije.

Priznati stručnjaci, voditeljica Službe za školsku medicinu i adolescentnu medicinu i prevencije ovisnosti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  prof.dr.sc. Marina Kuzman, dr.med. specijalist školske medicine,  predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH mr.krim. Dubravko Klarić i dr.Anto Orešković dr.med. specijalist psihijatar, dopredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, održali su  predavanja ne teme „Čimbenici rizika i ovisničko ponašanje u mladih“,  „ Alkoholizam,najstarija ovisnost“ i   „Što odrasli moraju znati o drogama ?“

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se i niz radionica. Udruga za pomoć djeci i mladeži “Osmijeh“ iz Čakovca uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH te stručnu podršku Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i voditelja školskih preventivnih programa, provodi projekte prevencije ovisničkih ponašanja u osnovnim školama Međimurske županije pod nazivom „Igra i kreativno stvaralaštvo-prevencija ovisnosti i poremećaja u ponašanju“ te „Zajedno smo jači-projekt vršnjačke edukacije o ovisnostima“.

Nadalje, u 8 osnovnih škola odvijaju se predavanja i radionice za roditelje i učenike sedmih i osmih razreda, a u 4 osnovne škole provodi se edukacija edukatora učenika sedmih i osmih razreda koji će naučeno prenositi svojim vršnjacima od šestog do osmog razreda u svojim i drugim školama. U edukaciju su uključeni i učenici romske nacionalne manjine.

{gallery}2011galerije/Prosinac_2011/Droga{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content