Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija dodijelila bespovratne potpore turističkim projektima

Datum objave: 2. prosinca 2011.
OBAVIJESTI_2011Bespovratnu potporu primiti će osam prijavljenih turističkih projekata koje je nakon evaluacije stručno Povjerenstvo ocijenilo najboljima. Od kandidata se tražilo da prijave projekte koji su po sadržaju originali u smislu proširenja turističke ponude i uvođenja novog turističkog proizvoda, koji potiču i proširuju razvoj selektivnih oblika turizma, te koji se ostvaruju i na područjima gdje je turistička ponuda do sada bila slabo zastupljena. Bitno je spomenuti i da je jedan od kriterija bila i mogućnost ekonomske realizacije prijavljenog projekta u što kraćem roku. Drugim riječima, to znači da ćemo na tržištu već iduće godine imati osam novih, različitih turističkih proizvoda kojima ćemo se moći predstaviti svojim gostima.

Oslanjajući se na razvojnu strategiju Međimurske županije u kojoj značajnu ulogu budućeg razvoja ima turizam, Međimurska županija je početkom godine po prvi je puta provela natječaj za sufinanciranje turističkih projekata kroz program pod nazivom „Turističke potpore u Međimurskoj županiji“. Cilj ovog programa je bespovratnim sredstvima pomoći u realizaciji turističkih projekata s područja Međimurske županije koji za posljedicu imaju razvoj turizma kao dohodovne gospodarske grane, temeljenog na održivu razvoju, a kroz proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranje novih turističkih proizvoda, te promoviranje županije kao poželjne turističke destinacije.
Na objavljeni Javni poziv pristiglo je 28 projektnih prijedloga, od kojih je prema unaprijed zadanim kriterijima Povjerenstvo za provedbu odabralo njih 8. Na prijedlog spomenutog Povjerenstva, međimurski župan Ivan Perhoč donio je odluku o dodjeli sredstava. Sredstva su strogo namjenska i mogu se koristiti isključivo za aktivnosti navedene u projektnim prijedlozima, a dobitnicima potpora biti će isplaćena u dva navrata iduće godine.

U nastavku pročitajte Odluku župana i dodjeli bespovratnih sredstava i saznajte tko su dobitnici „Turističkih potpora u Međimurskoj županiji za 2011. godinu“.(PDF)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content