Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izbori 04. prosinca

Datum objave: 2. prosinca 2011.
izbori-2011
U nedjelju 04. prosinca državljani Republike Hrvatske izlaze na redovne izbore za Hrvatski Sabor. Međimurska županija nalazi se u 3. izbornoj jedinici, a birači koji na području Međimurske županije imaju prijavljeno prebivalište, a koji će na dan izbora biti kod kuće, mogu glasovati na 153 mjesta od čega je 30 na području Grada Čakovca.

Birači mogu u 3. izbornoj jedinici birati između 31 liste. One su poredane abecednim redom, a glasa se na način da se zaokružuje broj ispred liste. Listići iz kojih se sa sigurnošću neće moći zaključiti za koga je glasano, kao i oni na kojima će biti zaokružene dvije ili više lista bit će nevažeći. Birački odbori odaziv birača na svom biralištu javljat će u 11:00 i 16:00 sati. Pripadnici nacionalnim manjina glasaju u posebnoj 12. izbornoj jedinici, s time da na mjestu glasovanja mogu zatražiti glasanje za liste u izbornoj jedinici gdje imaju prebivalište (poput građana hrvatske nacionalnosti).
  
Birački odbori s područja Grada Čakovca i općina Belica, Dekanovec, Domašinec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova o odazivu i nepravlnostima obavještavaju gradsko izborno povjerenstvo koje se nalazi u Ispostavi područnog ureda Porezne uprave Čakovec. Birački odbori s područja Grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec javljaju se  Ispostavi područnog ureda Porezne uprave u Murskom Središću, a birački odbori s područja Grada Preloga i općina Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba i Sveta Marija Ispostavi Porezne uprave u Prelogu.

Prema najavama Državnog izbornog povjerenstva prvi neslužbeni privremeni rezultati bit će objavljeni u 24:00 sati 04. prosinca. Nakon što budu prebrojani svi listići, rezultati će postati neslužbeni konačni. Nakon isteka roka žalbe te eventualnog rješavanja istih rezultati će biti konačni službeni.

Birači privremeno prijavljeni na području Međimurske županije glasat će na izbornim mjestima u Čakovcu, Kotoribi, Nedelišću, Orehovici, Knezovcu i Donjem Koncovčaku.

Zanimljivo je da se istog dana održavaju i izbori za rusku državnu Dumu. S obzirom da na međimurskom području živi velik broj ruskih državljana, u zgradi Međimurske županije formirano je posebno mjesto na kojem oni mogu glasovati za izbor zastupnika u ruski parlament.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content