Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana završna konferencija "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena"

Datum objave: 1. prosinca 2011.
zaposljavanje_zena
Dana 30. studenog 2011. s početkom u 13 sati u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je  završna svečanost projekta „Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena“ (akronim projekta: S.A.A.F.E.E.) koju provodi Međimurska županija s  partnerima Sigurnom kućom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnom službom Čakovec i udrugom Zora kroz IPA IV. komponentu – Razvoj ljudskih potencijala.

Projekt je trajao godinu dana, a provedene su različite aktivnosti s dugotrajno nezaposlenim ženama, ženama žrtvama obiteljskog nasilja, pripadnicama romske manjine te nezaposlenim ženama starije životne dobi koje imaju za cilj pomoći njihovom povratku na tržište rada kao i povećati njihovu socijalnu uključenost.

Sve sudionike/ce pozdravio je župan Međimurske županije, Ivan Perhoč koji se osvrnuo na posljedice nezaposlenosti koje utječu ne samo na pojedince već i čitave obitelji.  Iako je projekt bio usmjeren na smanjenje nezaposlenosti, koja osim velikog gospodarskog problema, predstavlja i socijalni problem, posebno ženama kojima se narušavaju osnovna ljudska prava. Stoga je, ističe župan, zadovoljan što je Međimurska županija pokrenula ovaj projekt, te što je, kako je mogao čuti, projekt donio konkretne koristi korisnicama u osobnom i profesionalnom razvoju.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog projekta, koji je pokazatelj osjetljivosti na takva pitanja, te se nada da će i Obiteljski centar Međimurske županije, čiji se rokovi otvaranja stalno pomiču, uskoro profunkcionirati i zaživjeti s početkom 2012. Ujedno je pozvao i na osmišljavanje novih projekata te obećao daljnju potporu Županije.

Marina Kolar, voditeljica projekta, predstavila je rezultate projekta. Čestitala je korisnicama na hrabrosti i ustrajnosti, međusobnoj potpor, prijateljstvu te ženskoj solidarnosti. Zahvalila je i svim partnerima i stručnim suradnicima, suradnicima na aktivnostima projekta: Zavodu za socijalnu skrb, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Hrvatskoj gospodarskoj komori, medijima, a posebni novinarkama Aleksandri Ličanin i Bojani Španiček koje su posebno pratile projekt i temu, te senzibilizirale javnost o problemima naših ciljanih skupina, provoditeljima formalne edukacije Pučko otvoreno učilište te Autonomni centar; donatorima 36 d.o.o, Čateks, Bit d.o.o, Centar za kulturu i Dom sindikata.

Dvije korisnice projekta, Marija Palić i Oksana Ćurin, pričale su o svojim iskustvima na projektu te koliko im je sudjelovanje u projektu pomoglo, od poboljšavanja samopouzdanja, javnog nastupa, pozitivnog mišljenja, u traženju posla pa do toga da se zbog toga češće vidjelo svijetlo na kraju tunela svih problema koje su imale.

Na kraju su svim sudionicama projekta podijeljene potvrde o sudjelovanju, cvijeće, te pisma koje su pisale same sebi na prvoj radionici, nadajući se kako će 2011. biti godina koja će im donijeti neke promjene.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content