Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena nova ljekarna u Svetoj Mariji

Datum objave: 29. studenoga 2011.

ljekarna_nas
Mještani Svete Marije od danas po lijekove više ne moraju odlaziti u obližnja mjesta, već ih mogu kupiti kod sebe. Naime, Ljekarna Čakovec danas je svečano otvorila svoj deseti objekt u nizu.

Investicija je bila vrijedna 450.000,00 kuna neto, u cijelosti je financirana iz  sredstava Ljekarne Čakovec, a nalazi se u objektu Doma zdravlja, točnije u bivšem stambenom prostoru. Kako je na svečanosti otvaranja rekla ravnateljica Ljekarne Čakovec Andrea  Knežević,  sada svako mjesto u kojem se nalaze ambulante ima u neposrednoj blizini ljekarnu. Time se građanima kojima je potreba usluga ljekarnika štedi vrijeme ali i novac.

Načelnik Općine Sveta Marija Dean Hunjadi naglasio je da je riječ o događaju godine u ovoj općini. Umjesto megalomanskih projekata, ulaže se u nešto što građanima stvarno treba. Župan Međimurske županije Ivan Perhoč istaknuo je da su odlukom da se dobit ne uzima Ljekarni, već da se ulaže u osnovnu djelatnost, mogućili da i mještani Svete Marije potrebu za ljekarničkim uslugama mogu ostvariti u svome mjestu. Dio je to šire strategije kojoj je cilj novac zarađen u zdravstvu uložiti u razvoj i podizanje kvalitete usluga.

Nova ljekarna već radi, a na svečanosti otvaranja u prisustnosti velikog broja okupljenih mještava blagoslovio ju župnik Pavao Markač.


{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Ljekarna{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content