Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Druga godina Centara izvrsnosti

Datum objave: 27. studenoga 2011.

Centri_nas
Projekt Centri izvrsnosti kojim se potiče rad s nadarenom djecom ali i produbljivanjem znanja iz školskog gradiva u Međimurskoj županiji pokrenut je prošle školske godine. Nastava u aktualnoj počela je prije nešto više od mjesec dana, a aktualni projekt stajat će 501.000,00 kuna.

U subotu je Osnovnu školu u Nedelišću gdje se odvijaju programi iz kemije, fizike i biologije obišao i župan Međimurske županije Ivan Perhoč sa suradnicima i ravnateljima osnovnih škola u kojima se ovaj projekt odvija. Tom prilikom istaknuo je važnost ulaganja u obrazovanje, posebno nadarene djece i onih učenika koji žele znati više nego je predviđeno programima. Znanja koja na ovaj način mogu steći, vrlo će im koristiti u daljnjem školovanju i sutrašnjem poslu, ali im može pomoći i u pronalaženju vlastito afiniteta.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Sonja Tošić Grlač  rekla je da je Centrima izvrsnosti školske godine 2011/2012 obuhvaćeno četristotinjak djece. Nastava se održava u četiri međimurske osnovne škole, a obuhvaćeni su programi iz hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, matematije, informatike, biologije, kemije i fizike.
Međimurska županija jedina je u Hrvatskoj koja već drugu godinu za redom na ovaj način potiče izvrsnost i rad s nadarenim učenicima. Osim u školi u Nedelišću, projekt se provodi i u osnovnim školama u Podturnu, Maloj Subotici i Orehovici.

{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Centri{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content