Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren spojni hodnik u Tehničkoj školi Čakovec

Datum objave: 25. studenoga 2011.

hodnik_nas
Prigodnom svečanošću u petak je otvoren spojni hodnik koji povezuje glavnu zgradu Tehničke škole s radionicom. Investicija je bila "teška" gotovo 900.000,00 kuna a u cijelosti je financirana iz decentraliziranih sredstava.

Novi objekt osim što osigurava jednostavniju i neposredniju komunikaciju između dva dijela škole, omogućava i lakšu kontrolu učenika, jer više ne moraju svako malo izlaziti iz školske zgrade. Kako je na otvaranju naglasio ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka, izgradnja spojnog hodnika druga je faza projekta adaptacije i dogradnje škole. U prvoj fazi prije četiri godine izgrađena je nadstrešnica kod ulaza, a treća završna predviđa gradnju manje školske sportske dvorane.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč istaknuo je da je razvoj obrazovne infrastrukture jedan od prioriteta Županije, a Tehnička škola Čakovec zasigurno je već sad jedna od predvodnica našeg budućeg razvoja. Ulaganje u obrazovanje i obrazovnu infrastrukturu direktno je ulaganje u budućnost i razvoj.

Ravnatelj Blažeka predstavio je i netom završen EU projekt "Izrada novog kurikuluma tehničara za računarstvo prilagođenog promjenama na tržištu rada". On će u konačnici rezultirati uvođenjem novog nastavnog programa u sljedećoj školskoj godini. Na projektu vrijednom 135 tisuća eura pored čakovečke Tehničke škole koja je odradila najveći dio posla sudjelovala je i Tehnička škola "Ban Josip Jelačič" iz Zaprešića te "Elektro in računalniška šola"iz Ptuja.

{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Hodnik{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content