Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje je kraj koji može privući strana ulaganja

Datum objave: 16. studenoga 2011.
veleposlanici_nas
U organizaciji Međimurske županije i Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva 11 veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj posjetilo je Međimurje. Ambasadori Rusije, Ukrajine, Njemačke, Južne Koreje, Kine, Rumunjske, Makedonije, Danske, Azerbajdžana i Slovačke u cjelodnevnom boravku upoznali su se s posebnostima najsjevernije hrvatske županije, ali i mogućnostima ulaganja.


Kako je tijekom prijema naglasio župan Međimurske županije Ivan Perhoč, Međimurska županija ima izuzetno povoljan geografski položaj, ovdje žive ljudi s razvijenim radnim navikama, a  dozvole za koje su nadležne županijske i općinske službe izdaju se bez nepotrebnog birokratiziranja. Sve to odlični su temelji za ulaganja i upravo na tome očekujemo podršku ali i promicanje kod zainteresiranih investitora iz Vaših zemalja, rekao je u obraćanju veleposlanicima župan Perhoč.

Veleposlanici su tijekom posjeta iskazali veoma velik interes za mogućnosti ulaganja u Međimurje, jer kod nas već postoje i rade tvrtke koje su rezultat stranih ulaganja. Njemački veleposlanik nj.e. dr. Bernd Fischer posebno je istaknuo pozitivna iskustva koja je imao Haix d.o.o. koji radi u Maloj Subotici. Veleposlanik Republike Slovačke u Hrvatskoj nj.e.  Roman Supek na kraju posjeta zahvaljujući se domaćinima, istaknuo je da su svi oduševljeni viđenim te da shvaćaju zašto sjever Hrvatske slovi za najpoduzetniji dio Hrvatske. Svoja iskustva u cijeloj zemlji prenijet će tvrtkama iz svojih zemalja koje imaju interes investirati u Hrvatsku, a Međimurje će sigurno biti na vrhu.

Veleposlanici su posjetili Tehnološko inovacijski centar u Čakovcu, Poslovnu zonu u  Svetom Martinu na Muri, Toplice Sv. Martin te Vinsku cestu Međimurja.

U posjetu Međimurskoj županiji boravili su veleposlanik Ruske federacije nj.e. Robert Markaryan, Narodne Republike Kine nj.e. Shen Zhifei, Ukrajine nj.e. Oleksandar Levchenko, Republike Makedonije Dančo Markovski, Republike Koreje Seong Ung Park, Savezne republike Njemačke nj.e. dr. Bernd Fischer, Republike Slovačke nj.e. Roman Supek, Kraljevine Danske Bo Eric Weber, Republike Rumunjske Cosmin George Dinescu te Azerbajdžana Kamil Tajid oglu Khasiyev.

Fotografija na naslovnici: Vladimir Trstenjak, List Međimurje

{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Veleposlanici{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content