Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Britansko veleposlanstvo financiralo Plan zelenog djelovanja Općine Nedelišće

Datum objave: 16. studenoga 2011.
blunt_nas
Veleposlanik Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanje i Sjeverne Irske nj.e. David Blunt u srijedu je boravio u Nedelišću. Svrha njegova posjeta bila je promocija Plana zelenog djelovanja, odnosno brošure koja je tiskana zahvaljujući financijskoj pomoći britanskog veleposlanstva.


Na svečanom promociji ove dvojezične edicije, načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat naglasio je da Općina Nedelišće drži do zaštite okoliša, o čemu svjedoči višegodišnja aktivnost i na planu Zelene agende odnosno održivog razvoja. Na području općine nalazi se i vodocrpilište, što je razlog više da se zaštiti okoliša daje izuzetna važnost.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da Nedelišće potvrđuje naš osnovi postulat – brigu za okoliš i njeno očuvanje za buduće generacije. Ovakve akcije pridonose ne samo zaštiti, već i senzibilizaciji javnosti za ovaj problem. Mi Međimurci smo i tu ispred ostatka Hrvatske, no još uvijek moramo mnogo raditi.

Nj.e. David Blunt u kraćem predavanju upoznao je prisutne s aktivnostima britanskog veleposlanstva, ali i stanju u Velikoj Britaniji i Europskoj uniji na ovome planu. Velika Britanija predvodnica je u zemljama EU-a u pogledu  smanjenu emisije stakleničkih plinova, povećanju korištenja obnovljivih izvora energije te ozelenjavanju industrije. Dio svojih iskustava žele prenijeti i na našu zemlju, a financiranje izdanja ove edicije dio je tog projekta.

Inače, britansko veleposlanstvo  tiskanje drugog izdanja Plana zelenog djelovanja Općine Nedelišće financiralo je sa 30-tak tisuća kuna. Nj.e. Blunt posjetio je i Vodocrpilište u Nedelišću gdje je zajedno sa načelnikom Općine Mladenom Horvatom posadio drvo prijateljstva te Područnu školu u Pušćinama gdje je održao predavanje.

{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Blunt{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content